Viime viikolla Ravintola Muikkukukossa oli tarjolla tietoa hankkeiden rahoitusmahdollisuuksista yrityksille ja yhdistyksille. Aamupalan jälkeen kuultiin lyhyet puheenvuorot Rajupusu Leaderiltä, Ely-keskukselta, TE-keskukselta, Uusiyrityskeskus Wäläkyltä sekä Pro-Agrialta. Yrittäjien aamupuurolla kuultiin muun muassa, millaista tukea Rajupusu Leaderilla ja ELY-keskuksella on jaossa yritysten perustamiseen ja kehittämiseen.
Aamupuurotilaisuuden alkuun Oili Tikka ja Susanna Issakainen toivat terveisiä kunnasta. Oili Tikka oli vielä viime hetket töissä ennen siirtymistään äitiyslomalle.
– Susanna jatkaa sitten siitä, mihin minä jäin, totesi Oili Tikka.
Koulutuksia yrittäjille
Yritysasiantuntija Jukka-Pekka Keronen toi tervehdyksen Pro Agrialta. Pro Agrian kautta yrittäjä voi kouluttaa itseään erilaisten kurssien kautta.
Esimerkki tarjolla olevista koulutuksista on Digikoulutus, johon ehtii vielä ilmoittautua mukaan. Tulossa on myös Kipinä- ja Roihu-koulutukset. Kipinä-koulutus on tarkoitettu yrittäjyyttä harkitseville ja yrittäjyyden alkutaipaleella oleville. Roihu-koulutus on tarkoitettu muutaman vuoden yrittäjänä oleville.
– Kannattaa seurata aktiivisesti maaseutukuriirin www-sivuja. Sieltä löytyy tietoa koulutuksista ja tapahtumista.
Sulkavalle perustettiin yli kymmenen yritystä
Sulkavalle on perustettu marraskuun loppuun mennessä 14 uutta yritystä.
Tänä vuonna marraskuun loppuun mennessä Uusyrityskeskus Wälkyssä on käynyt uusia asiakkaita 14 ja heistä kahdeksan on perustanut yrityksen. Lisäksi kaksi edellisvuonna aloittanut asiakasta on perustanut yrityksen.
– Kaikkiaan Sulkavalla on tänä vuonna aloittanut 14 uutta yritystä. Määrät on ovat lähes samoja kuin vuosi sitten, jolloin koko vuonna asiakkaita kävi 15 asiakasta ja aloitettiin kaikkiaan 15 uutta yritystä, toteaa Markku Savola Uusyrityskeskus Wäläkystä. Lopettaneita yrityksiä on marraskuun loppuun mennessä 13. Viime vuonna lopettaneita oli kaiken kaikkiaan kymmenen.
– Nuoria yrittäjiä on aloittanut useita. Hyvissä kantimissa ollaan, toteaa Markku Savola.
– Tämä on merkki kunnan elinvoimaisuudesta, jatkaa Savola.