Lapset kirkuvat, vesi roiskuu, aurinko porottaa ja uimaopettaja Kare Korhonen varmistaa, että kaikki ovat turvassa. Mitä muuta tarvittaisiinkaan onnistuneeseen uimakouluun?
– Kyllä tämä meni ihan putkeen. Olin positiivisesti yllättynyt, että oli näinkin paljon porukkaa, toteaa Korhonen.
Lapsia polskutteli uimakoulussa 24. Nuorin oli neljä, vanhin yhdentoista. Uimakoulun ensimmäinen päivä meni veteen totutellessa.
– Mietimme, että miten veden mekaniikka toimii. Samalla katsoin vähän jokaisen uimataitoa, että millaisia harjoituksia voimme tehdä jatkossa. Pitkin viikkoa sitten lähdetään kellumisen ja liukumisen kautta harjoittelemaan uimataitotekniikkaa tarkemmin.
Korhonen piti hyvänä, että helteet ehtivät lämmittää järvivedet ennen uimakoulun alkamista.
– Kyllä sen huomaa, että lapset jaksavat olla vedessä pidempään kuin viime vuonna, jolloin tuli vettä lähes vaakasuorassa ja tuuli hirveästi. Kerran yhdessä uimakoulussa Rantasalmella olin yksin vedessä! Kukaan lapsista ei uskaltanut tulla sinne.
Uimakoulua Korhonen suosittelee kaikille lapsille.
– Tätä kautta voi hakea varmuutta vedessä olemiseen. Kyllä Suomi on tuhansien järvien maa, ja mielestäni uimataito ja vedestä turvallisesti nauttiminen kuuluu kaikille.
Kahdeksanvuotias Helen ja kuusivuotias Claudia Krook tulivat uimakouluun aamulla Espoosta asti. Perheellä on mökki Sulkavalla, ja uimakouluun piti totta kai ehtiä. Kivointa uimisessa on tyttöjen mukaan vedessä oleminen.
– Vedessä on kiva uida, ja siellä voi näyttää taitoja, kertoo Claudia.
– Me vaan polskutellaan, toteaa Helen.
– Joskus leikitään vesisotaa! lisää Claudia.
– Kaksi vuotta ollaan täällä käyty, ja täällä ollaan uimaan opittu. Tärkeä juttu on tämä uimakoulu, toteaa tyttöjen äiti Kirsi Romanoff.
Jotta perhe ehtisi jo tällä viikolla mökille, otti äiti etätyöt läppärillä mukaan. Työt sujuvat hyvin Alinnanniemen piknik-pöydältä käsin samalla, kun tyttäret polskivat menemään uimakoulussa.
Teksti ja kuva: Hanna Partanen
Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 27/2020. Tilaa lehti täältä.