Saimaa Geopark saa pitää Unesco Global Geopark -statuksensa myös seuraavat neljä vuotta. Unesco myöntää statuksen kansainvälisesti arvokkaille alueille, mikä on tunnustus siitä, että kohteet täyttävät kansainväliset kriteerit. Status myönnetään neljäksi vuodeksi kerrallaan.
YK:n kasvatus-, tiede ja kulttuurijärjestö Unesco vieraili alueella kesällä arvioimassa Geoparkin toimintaa. Näkemänsä, kokemansa sekä saamansa kattavan tietopaketin perusteella Unesco status saa jatkoa.
Unesco Global Geopark -statuksen taustalla on pitkäjänteinen työ kaikkien mukana olevien yhdeksän kaupungin ja kunnan alueella (Imatra, Lappeenranta, Mikkeli, Juva, Puumala, Ruokolahti, Savitaipale, Sulkava ja Taipalsaari).
Sulkavan Saimaa Geopark -kohteita ovat Lohilahti (delta ja muinainen lasku-uoma), Sulkavan keskusta (drumliinimaasto ja Amadeuskivi), Pisamalahden linnavuori, Telataipaleen kanava sekä Vilkaharju.
Kirkonkylän torin laidalla on Geoparkin pääopaste. Tietoa ja opasteita löytyy jokaisesta geokohteesta. Varsinaisten geokohteiden lisäksi Geoparkiin kuuluu luonto- ja kulttuurikohteita, joita Sulkavalla ovat Uitonrinteen puutalomiljöö, Sulkavan kirkko ja muistomerkit, Lohikosken kirkko, Lohikosken mylly, Sarsuinmäen tykkipatteri ja museotykki, Sairalanmäen sotilashaudat sekä Markan muistomerkki Lohilahden torilla.
Yhtenä Saimaa Geoparkin keskeisistä tehtävistä on vaalia alueen ainutlaatuista geologiaa, luontoa ja kulttuuria sekä edistää kestävää matkailua. Valinnoilla voidaan vaikuttaa siihen, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia tästä ainutlaatuisesta luonnosta.
Saimaa Geoparkille on myönnetty STF tunnus osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen.
Saimaa Geopark Partner toiminta perustuu nimenomaan kestävän kehityksen periaatteisiin. Mukaan on liittynyt noin sata yrityspartneria ja yhdessä nämä muodostavat kestävän matkailun verkoston.
Partnereiden ja palveluiden löydettävyyttä on parannettu kansainvälisen luontomatkailuportaali Outdoor Activen avulla.
Seuraava tarkastus (evaluaatio) suoritetaan jälleen neljän vuoden kuluttua kesällä 2028. Kehitettävää siihen mennessä on ainakin oppilaitosyhteistyön syventämisessä sekä kansainvälisen yhteistyön rakentamisessa.