Höökissä kokoonnuttiin lauantaina lähiruoan ääreen. Paikan päällä sai syödä Höökin lähiruokalounasta, ostaa lähivihanneksia, hunajaa ja muita tuotteita sekä seurata missikandidaattien esittelyjä. Lapsille oli lisäksi tarjolla piirakkapaja.
Tänä vuonna lähiruokapäivää vietetään uudenlaisissa tunnelmissa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on nostanut kotimaisen ruoantuotannon ja huoltovarmuuden entistä enemmän puheenaiheeksi. Ruoan hinnan nousu sekä myös ruoantuotannon kulujen kasvu mietityttävät sekä kuluttajia että ruoantuottajia. Jotta kotimainen ruoantuotanto säilyisi elinkelpoisena, on entistä tärkeämpää tukea lähituottajia.
Teksti ja kuva: Hanna Partanen
Luit juuri lyhyen otteen Sulkava-lehden jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 37/2022. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!