Metsäasiantuntija Kati Seppänen pohtii, että heidän tilallaan kotivaraa on varmaan ainakin puoleksi vuodeksi.
– Emme ole omavaraisia, koska ostamme kaupasta esimerkiksi maitotuotteita, mutta olemme omavaraisempia kuin moni muu.
Koivumäen tilalla on viisi pakastinta, omat lihalle, marjoille ja mehulle.
Tila on Seppäsen miehen kotitila. Se on nykyisin kasvinviljelytila, jossa viljellään vuodessa satoja tonneja ohraa, ruista, kauraa, vehnää ja palkokasveja. Lihakarja laitettiin pois 14 vuotta sitten.
– Silloin kun meillä oli lihakarjaa, tein jauhelihakeittoa itse tuotetusta lihasta. Perunat, porkkanat, sipulit ja persiljat olivat omasta maasta. Kyllä huomasi eron. Kaikki oli maukkaampaa ja parempaa kuin kaupasta ostettu.
Teksti ja kuva: Minna-Liisa Riestola
Luit juuri lyhyen otteen Sulkava-lehden jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 17/2022. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!