Sulkavan Martat kokoontuivat Yhden kattilan keittokurssille keskuskoulun keittiöön tiistaina. Neuvoja ja opastusta antoi kotitalousasiantuntija Satu Räsänen Savon Martoista.
– Ideana on kokata yhdessä astiassa, pelti, kattila, pata, helppoja kaikille sopivia ruokia runsaasti kasviksia käyttäen ja vähällä tiskillä, sanoi Räsänen.
Kasvisten ohella resepteissä oli kalaa eri muodoissa ja jauhelihaa.
– Erilaiset kalasäilykkeet ovat hyvä kotivara ja myös käyttökelpoinen silloin, jos tuoretta kalaa ei ole saatavilla. Juureksia paljon mukaan sekä erilaisia linssejä. Linssit ovat hyvin säilyviä kuivakaapissa, kypsyvät nopeasti ja niistä saa hyvin proteiinia ja valkuaista. Uusia makuja tuodaan mukaan, nyt käytämme keitossa mustia belugalinssejä, kertoi Räsänen.
Teksti ja kuva: Pirjo Valkasmaa
Luit juuri lyhyen otteen Sulkava-lehden jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 12/2022. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!