Sulkavan yhtenäiskoulun kahdeksannen luokan kotitalouden valinnaisryhmän oppilaista koostunut joukkue on voittanut valtakunnallisen Ruokavisan. Kymmenettä kertaa järjestetyn Ruokavisan teemana oli tänä vuonna kestävä kouluruokailu. Teeman mukaisesti oppilaat suunnittelivat ennakkotehtävänä kouluruokalistan vuodelle 2030. Sulkavalaisilla se koostui lehtikaaliletuista järvikalatäytteellä, yrttibroilerista, riistapullista, uuniperunoista sekä lohikeitosta.
Sulkavan yhtenäiskoulun kotitalousopettaja Marttiina Sihvola kehuu ruokavisassa pärjännyttä ryhmäänsä.
– Kaikki tekivät tehtäviä innokkaalla mielellä. Oli tosi hyvä ryhmä, joka lähti voittamaan.
Osallistumiskerta oli Sihvolalle itselleen toinen.
– Viime vuonnakin osallistuttiin silloisten yhdeksäsluokkalaisten kanssa. Olimme silloin Etelä-Savon parhaita, muttemme päässeet finaaliin.
Ruokavisa alkoi alkuvuodesta Ruokavisa-sivustolla tehdyillä alkuerätehtävillä. Helmikuun puolivälissä ryhmä sai tiedon finaaliin pääsystä, ja ennakkotehtävän teko alkoi hiihtoloman jälkeen. Kouluruokalistan suunnittelussa piti huomioida kouluruokailua koskevat säädökset sekä perustella, miten annetut ohjeistukset näkyvät viikon ruokalistassa. Yhteistyössä listalle saatiin koottua viisi ateriaa, joiden järjestyksen ryhmä mietti tarkkaan.
Teksti: Tea Ikonen
Kuva: Marttiina Sihvolan albumi
Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 17/2020. Tilaa lehti täältä!