Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n  julkaisema paikallislehti
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Sulkava-lehti
    • Ilmoita lehdessä
    • Tilaa lehti
    • Osoitteenmuutos
  • Digilehti
    • Oma tili
    • Osta Digilehti
  • Yhteystiedot
Kulttuuri/Uutiset/Vapaa-aika

Ravintola Alanteessa muodonmuutos – Art Deco Hotel and Restaurant avautunee kesällä

julkaissut Sulkavalehden Toimitus aiheena 9.4.2020

Entisessä Ravintola Alanteessa on käynnissä muodonmuutos. Pinnat saavat uuden sävyn, makuuhuoneet uudet jenkkisängyt ja ravintolan ruokalista kansainvälisen silauksen. Remontista on vastuussa sulkavalainen Marko Hämäläinen, kun taas ravintola-päällikkönä hyörii Kallislahden huoltamoyrittäjänä aikaisemmin toiminut Kati Asikainen.

– Väkeä kulkee ohitse ja ihmettelee, kun meillä on täällä paikat niin hyrskyn myrskyn!

Kun Asikainen muutti vuoden alusta Sulkavalle puuhaamaan Alannetta uuteen uskoon, ei hän voinut arvata, millaisessa maailmassa parin kuukauden päästä elettäisiin. Ravintolat on nyt määrätty olemaan kiinni toukokuun loppuun asti, eikä koronakriisin kestosta ole varmuutta.

– Kyllähän nämä ovat aika järkyttäviä uutisia. Ihan hirveältä tuntuu, millaisen loven kriisi aiheuttaa myös ravintola-alalle etenkin täällä Itä-Suomessa, jossa ollaan niin riippuvaisia matkailijoista ja turisteista.

Töitä tehdään kuitenkin siihen luottaen, että kriisi menee aikanaan ohi.

– Siitähän pitää lähteä, että kyllä tässä vielä elämä voittaa. Kun hallituksen suunnalta näytetään vihreää valoa, haluamme kaiken olevan jo valmista.

 

Art Deco Hotel and Restaurantin omistaja Erkki Mikkonen asuu tällä hetkellä Miamissa Yhdysvalloissa, jossa hän on johtanut matkatoimistoa.

– Olen jo monta vuotta pyöritellyt päässäni ajatusta hankkia pienehkö hotelli-ravintola jostain Savon nurkilta, koska olen alun perin kotoisin Sulkavan Ohonsaaresta. Kun huomasin Ravintola Alanteen olevan myynnissä, ostin sen viime vuoden loppukesästä.

Mikkosella on 38 vuoden kokemus matkailualalta. Hän aikoo käyttää asiantuntijuuttaan ja kontaktejaan Sulkavan matkailun edistämiseksi.

– Haluaisin miettiä yhdessä Sulkavan kunnan matkailuihmisten ja muiden tahojen kanssa, miten voisimme lisätä kiinnostusta Sulkavaa ja sen ympäristöä kohtaan. Yksinhän ei voi kaikkia unelmia toteuttaa, vaan tarvitaan hyvä tiimi, jonka kanssa voi kokeilla uusia asioita ja saada hyvän lopputuloksen.

Teksti ja kuva: Hanna Partanen

Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 15-16/2020. Tilaa lehti täältä.

AvainsanatAlanne Art Deco Hotel and Restaurant Erkki Mikkonen kahvila Kati Asikainen matkailu ravintola Saimaa Sulkava Veneilykeskus Kulkemus
Facebook
Edellinen julkaisu

Saimaa ja mökkeily vetävät puoleensa

Seuraava julkaisu

Kesätyöntekijöitä palkataan vaihtelevasti

Kesä-Sulkava

Varma kesän merkki! Sulkava-lehden kesälehti eli Kesä-Sulkava 2022 on ilmestynyt. Sitä jaetaan ympäri Sulkavaa koko kesän ilmaiseksi toreilla ja turuilla, kaupoissa ja kahviloissa.
Lue 1.6. 2022 digilehti veloituksetta.

Viikon luetuimmat

  • Viimeisten 7 päivän uutisista:
  • Lohilahtelaisilla oli asiaa ( 184 )
  • Harri Kautonen tarjoaa jälkiruuaksi lettuja ja vadelmia ( 146 )
  • Tykki paukkui risteilyllä ( 102 )
  • Kesäisiä sulkavalaisia näkymiä ( 87 )
  • Ministeri soutaa Sulkavalla ( 61 )

Facebook


Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n julkaisema paikallislehti.
Y-tunnus 0167229-8

Hae sivuiltamme

Käy tykkäämässä

Uusimmat

  • Sulkavalla on nyt kaksi tintamareskia 29.6.2022
  • Ministeri soutaa Sulkavalla 29.6.2022
  • Kesäisiä sulkavalaisia näkymiä 28.6.2022
  • Tykki paukkui risteilyllä 24.6.2022
  • Harri Kautonen tarjoaa jälkiruuaksi lettuja ja vadelmia 23.6.2022

Pikalinkit

  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Tilaa lehti
  • Yhteystiedot
  • Digilehti

© Sulkava-lehti • Sulkavan Kotiseutulehti Oy • Y-tunnus 0167229-8

Takaisin ylös