Elokuun 26. päivä Sulkavan soutustadionilla on tarjolla paikallisten tuottajien tuotteista valmistettua ruokaa. Syödään yhdessä Saimaan rannalla on yksi Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista.
Sulkavan Syödään yhdessä -tapahtuma toteutetaan Visit Sulkava -hankkeen ja Sulkavan Marttojen ja Maa- ja kotitalousnaisten johdolla. Mukaan on lähtenyt myös joukko paikallisia yhdistyksiä suurella innolla.
– Sulkavan Martat ja Maa- ja kotitalousnaiset ovat suunnitelleet menun Saimaa-teemalla ja pöytään katetaan paikallisten tuottajien kasvattamaa ruokaa, Visit Sulkava -hankevastaava Sanna Eerikäinen kertoo.
Menu sisältää maittavan aterian alku-, pää-, ja jälkiruokineen. Alkuruokana nautitaan Laineen kaloja ja Varosen kasviksia Sulkavan leipomon leivällä. Pääruoaksi on luvassa Mikkosen luomunautaa ja Hukkasen luomulammasta kotikylän kasvisten kera. Jälkiruokana herkutellaan Miettilän leipäjuustoa Ubonin ja Partasen marjojen kera. Martat ja Maa- ja kotitalousnaiset valmistavat aterian kaikki ruokalajit. Luvassa on varsin juhlava ateriahetki.
– Menua lähdettiin rakentamaan siltä pohjalta, mitä täällä tuotetaan, kertovat tapahtuman puuhanaiset Sanna Eerikäinen, Marttiina Sihvola, Sanna Reponen, Ellen Sairanen ja Pirkko Partanen.
– Alku- ja jälkiroka tarjoillaan pöytiin. Pääruoka otetaan noutopöydästä, Sulkavan Marttojen puheenjohtaja Ellen Sairanen paljastaa.
Lue lisää torstaina 18.5.2017 ilmestyneestä Sulkava-lehdestä!