Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n  julkaisema paikallislehti
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tapahtumat
  • Sulkava-lehti
    • Ilmoita lehdessä
    • Tilaa lehti
    • Tilaa lehti ja digitunnus
    • Osoitteenmuutos
  • Digilehti
    • Oma tili
    • Osta Digilehti
  • Yhteystiedot
Henkilöt/Kulttuuri/Vapaa-aika

Hirvenliha on ekologista lähiruokaa, joka sopii juhlapöytäänkin – ”Kun valmistan juhlia, voita ja kermaa ei säästellä”

julkaissut Sulkavalehden Toimitus aiheena 9.11.2022

Pijot-ravintolassa tuoksuu hyvältä, kun hirvenpaisti valmistuu uunissa. Yrittäjä Kati Asikainen paistaa lisukkeeksi lohkoperunoita voissa.

– Minä käytän voita ja kermaa maun vuoksi. Kun valmistan juhlia, esimerkiksi peijaisia, voita ja kermaa ei säästellä. Juhlat ovat juhlat, jossa syödään juhlaruokaa. Arkena jokainen voi syödä margariinia ja kevyttuotteita, mutta juhlissa syödään hyvin, kertoo Pijot-ravintolan yrittäjä Kati Asikainen.

Hirvenpaisti on ajankohtainen pyhäinpäivän kynnyksellä, jolloin syödään perinteisesti hyviä liharuokia, uunipaistia tai paahtopaistia.

Asikainen on tehnyt tänä syksynä jo kahdet peijaiset. Pohjois-Sulkavan Erän peijaisissa Leipämäessä oli yli 150 ihmistä.

– Peijaiset on yhteisöllinen tapahtuma, joka kokoaa kylän yhteen. Se on kiitos maanomistajille ja maanvuokraajille, kun kutsutaan paistille. Ja kun minä teen peijaisiin maksalaatikkoa, se tehdään vasanmaksasta.

 

Teksti ja kuva: Minna-Liisa Riestola

Luit juuri lyhyen otteen Sulkava-lehden jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 45/2022. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!

Avainsanathirvenpaisti hirvipeijaiset Pijot Sulkava
Facebook
Edellinen julkaisu

Mikäs on paistellessa makkaraa, kun on puut valmiina – Sulkavalta löytyy monia retkipaikkoja, jonne on mukava viedä perhe ja ystävät

Seuraava julkaisu

Halloween -juhla oli yleisömenestys

SEURAA MEITÄ

Viimeisin digilehti

HAKU

Lisää ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TAPAHTUMAKALENTERI

SULKAVAN TAPAHTUMAT

LUETUIMMAT

  • Metsänhakkuuta saarissa, katso kuvat ja videot
  • Järvi-Saimaan kansalaisopisto sai sulkavalaisen rehtorin
  • Sulkavan tapahtumakalenteri
  • Luokkakokous vanhan koulun pihalla
  • Mikkolan luomutilalla avoimet ovet
  • Halpalinna puretaan syksyllä
  • Sulkavaiset järjestetään jälleen
  • Seikkailu-urheilun EM-kisa myös Sulkavalla
  • Mikkolan luomutilalla avoimet ovet
  • Rallilla tuottoisa lypsylehmä

Tuotteet

  • 12 kk DIGILEHTI 72,00 € sis. alv. 10%
  • Digilehti jo voimassaoleville paperilehden kesto- ja vuosikertatilaajillemme 24,00 € sis. alv. 10%
  • 6 kk DIGILEHTI 41,00 € sis. alv. 10%
  • Kestotilaus Digi- ja Paperilehti 10,00 € sis. alv. 10% / kuukausi
  • Kestotilaus Digilehti 6,00 € sis. alv. 10% / kuukausi

Ostoskori


Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n julkaisema paikallislehti.
Y-tunnus 0167229-8
Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003701672298
Välittäjän tunnus: DABAFIHH
Tietosuojaseloste

Hae sivuiltamme

Käy tykkäämässä

Uusimmat

  • Digineuvonta alkoi Sulkavalla 17.9.2025
  • Outo virus iski Sulkavan nuorisoon 17.9.2025
  • Soutumuseosta järjestetään ideointipalaveri 17.9.2025
  • Satojuhlissa riitti väkeä, katsot kuvat ja video 16.9.2025
  • Itä-Suomessa paljon hirvionnettomuuksia 16.9.2025

Pikalinkit

  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tilaa lehti
  • Yhteystiedot
  • Digilehti

© Sulkava-lehti • Sulkavan Kotiseutulehti Oy • Y-tunnus 0167229-8

Takaisin ylös