Kelluva kalakukko -tapahtumassa kisattiin Savon parhaan kalakukon tekijästä. Lohilahtelaisen Eeva Tikan kalakukko sai kisassa kunniamaininnan.
Voiton veivät Hopearannan palvelutalon asukkaat, joiden yhteenlaskettu ikä oli huimat 675 vuotta. Kilpailun järjestivät yhteistyössä Etelä-Savon Maa- ja Kotitalousnaiset, Vespaikka-, Luonto-Saimaa-, Laiturilla – Mökkeilijän asialla -hankkeet ja Riihisaaren museo.
Kahvila-ravintola Majakassa työskentelevä Eeva Tikka kertoo leipovansa koko sydämellä ja tietenkin paikallisista raaka-aineista.
Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Punkaharjun yrittäjien puheenjohtaja Ruut Lähdearo-Kero, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja Marttiina Sihvola ja Sirkan Leipomon yrittäjä Sirkka Makkonen.
Kisassa arvioitiin kukkojen makua, ulkonäköä ja rakennetta. Kunniamaininnan saaneen Eeva Tikan maukkaan kalakukon tuomaristo nimesi ”Savotta-kukoksi”, josta riittää syömistä isollekin porukalle.
Eeva Tikka päätyi kukkokisaan työkaverin suosituksesta.
– Marja täältä meiltä sanoi, että Riihisaaressa on muikkukukkokisa, ja sinun pitäisi kyllä siihen osallistua, kertoo pienen ikänsä kukkoja tehnyt Tikka.
Muutaman päivän asiaa mietittyään ja pyydettyään ystäväänsä Anne Tiaista esittelemään kukon kisassa, hän päätti lähteä mukaan.
}}Teksti ja kuva: Pirjo Valkasmaa
Luit juuri lyhyen otteen Sulkava-lehden jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 34/2021. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!