Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n  julkaisema paikallislehti
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Sulkava-lehti
    • Ilmoita lehdessä
    • Tilaa lehti
    • Osoitteenmuutos
  • Digilehti
    • Oma tili
    • Osta Digilehti
  • Yhteystiedot
Henkilöt/Kulttuuri/Uutiset/Vapaa-aika

Meksikolaiset tacot Alanteen Helmen terassilla olivat jättihitti – ”Näitä chilejä ei löydy suomalaisista kaupoista, joten toimme ne Meksikosta”

julkaissut Sulkavalehden Toimitus aiheena 26.5.2021

Chiliä, korianteria, possua, kanaa sekä lukuisia eri salaatteja ja kastikkeita. Näitä kasattiin lauantaina tacoiksi Lorena Anaya Parodin käsin tekemiin tortilla-leipiin, joita myytiin lauantaina meksikolaisessa pop up -ravintolassa.
Kioski Alanteen Helmi oli tarjonnut pop up -päivälle terassitilat, ja tacojen kyytipojaksi oli tarjolla myös meksikolaista olutta. Kello yksitoista avautuneen ravintolan kaikki valmiiksi tehdyt 150 tortillaa oli loppuunmyyty jo ennen yhtä.

– Olimme varanneet yli 10 kiloa raaka-aineita ja täytteitä, ja yhden maissa jo vietiin viimeisiä, naurahti toinen ravintolan järjestäjistä Karoliina Hämäläinen.

Tortillojen loppuessa Lorena alkoi kuitenkin pyöritellä uusia, ja tiimiin liittyi Savonlinnasta pop up -ravintolaan syömään tullut meksikolainen Rafael Maldonado.

– Hän tuli paikalle syömään, ja hänet saatiin saman tien lainaan valmistamaan lisää tortilloja.

Maldonado on asunut Savonlinnassa 12 vuoden ajan, ja aika Suomessa on sujunut hyvin. Meksikolaista ruokaa tulee tosin välillä ikävä.

– Raaka-aineita on vähän vaikea saada, mutta kyllä meksikolaista ruokaa pystyy täällä tekemään, Maldonado kertoi.

Maldonadon, Hämäläisen ja Anaya Parodin lisäksi keittiöteltassa hyöri Anaya Parodin kaksi lasta, Hämäläisen äiti Tuula Jurvanen sekä Pijot-ravintolasta tuttu kokki Sari Karhu. Töitä riitti, koska nälkäisten asiakkaiden jono ulottui lähes koko ajan läpi terassin ja Alanteen Helmi -kioskin sisällekin. Kun tortillojen maissijauhot loppuivat, haettiin lopuille asiakkaille tortilloja kaupasta.

Sade ei pop up -ravintolan asiakkaita tuntunut häiritsevän, ja nähtiinpä auringonkin pilkistävän pilvien raosta. Aurinko sopikin meksikolaiseen tunnelmaan, sillä maan ilmasto on hyvin lämmin. Myös ruoka tunnetaan tulisista mauistaan, ja tacot vaativatkin lisukkeikseen monia eri salaatteja ja kastikkeita.

– Meillä on yli 60 erilaista chiliä, ja jokaisella on oma makunsa. Tänne toimme vain muutamia chilikastikkeita maistiaisiksi. Näitä chilejä ei löydy suomalaisista kaupoista, joten toimme ne Meksikosta, Anaya Parodi kertoo.

Teksti ja kuva: Hanna Partanen

Tämä on lyhennelmä jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 21/2021. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!

Avainsanatalanteen helmi meksikolainen ruoka pop up -ravintola Sulkava tacot
Facebook
Edellinen julkaisu

Koronakorvauksia luvassa kunnan työntekijöille – 250 euron summa olisi korvausta koronavuoden aiheuttamasta kuormituksesta

Seuraava julkaisu

Markus Huiskonen lähtee rauhanturvaajaksi Libanoniin - "Ehkä lentokentällä rupeaa vähän jännittämään"

Facebook


Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n julkaisema paikallislehti.
Y-tunnus 0167229-8

Hae sivuiltamme

Käy tykkäämässä

Uusimmat

  • Vesillelasku avasi veneilykauden 29.5.2023
  • Energiahoidosta apua vaivoihin 23.5.2023
  • Karhu tallusteli lähellä 17.5.2023
  • SunSulkava vihittiin 10.5.2023
  • Ihmisten näköistä hoitoa 9.5.2023

Pikalinkit

  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Tilaa lehti
  • Yhteystiedot
  • Digilehti

© Sulkava-lehti • Sulkavan Kotiseutulehti Oy • Y-tunnus 0167229-8

Takaisin ylös