Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n  julkaisema paikallislehti
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tapahtumat
  • Sulkava-lehti
    • Ilmoita lehdessä
    • Tilaa lehti
    • Tilaa lehti ja digitunnus
    • Osoitteenmuutos
  • Digilehti
    • Oma tili
    • Osta Digilehti
  • Yhteystiedot
Henkilöt/Kulttuuri/Uutiset/Vapaa-aika

Meksikolaiset tacot Alanteen Helmen terassilla olivat jättihitti – ”Näitä chilejä ei löydy suomalaisista kaupoista, joten toimme ne Meksikosta”

julkaissut Sulkavalehden Toimitus aiheena 26.5.2021

Chiliä, korianteria, possua, kanaa sekä lukuisia eri salaatteja ja kastikkeita. Näitä kasattiin lauantaina tacoiksi Lorena Anaya Parodin käsin tekemiin tortilla-leipiin, joita myytiin lauantaina meksikolaisessa pop up -ravintolassa.
Kioski Alanteen Helmi oli tarjonnut pop up -päivälle terassitilat, ja tacojen kyytipojaksi oli tarjolla myös meksikolaista olutta. Kello yksitoista avautuneen ravintolan kaikki valmiiksi tehdyt 150 tortillaa oli loppuunmyyty jo ennen yhtä.

– Olimme varanneet yli 10 kiloa raaka-aineita ja täytteitä, ja yhden maissa jo vietiin viimeisiä, naurahti toinen ravintolan järjestäjistä Karoliina Hämäläinen.

Tortillojen loppuessa Lorena alkoi kuitenkin pyöritellä uusia, ja tiimiin liittyi Savonlinnasta pop up -ravintolaan syömään tullut meksikolainen Rafael Maldonado.

– Hän tuli paikalle syömään, ja hänet saatiin saman tien lainaan valmistamaan lisää tortilloja.

Maldonado on asunut Savonlinnassa 12 vuoden ajan, ja aika Suomessa on sujunut hyvin. Meksikolaista ruokaa tulee tosin välillä ikävä.

– Raaka-aineita on vähän vaikea saada, mutta kyllä meksikolaista ruokaa pystyy täällä tekemään, Maldonado kertoi.

Maldonadon, Hämäläisen ja Anaya Parodin lisäksi keittiöteltassa hyöri Anaya Parodin kaksi lasta, Hämäläisen äiti Tuula Jurvanen sekä Pijot-ravintolasta tuttu kokki Sari Karhu. Töitä riitti, koska nälkäisten asiakkaiden jono ulottui lähes koko ajan läpi terassin ja Alanteen Helmi -kioskin sisällekin. Kun tortillojen maissijauhot loppuivat, haettiin lopuille asiakkaille tortilloja kaupasta.

Sade ei pop up -ravintolan asiakkaita tuntunut häiritsevän, ja nähtiinpä auringonkin pilkistävän pilvien raosta. Aurinko sopikin meksikolaiseen tunnelmaan, sillä maan ilmasto on hyvin lämmin. Myös ruoka tunnetaan tulisista mauistaan, ja tacot vaativatkin lisukkeikseen monia eri salaatteja ja kastikkeita.

– Meillä on yli 60 erilaista chiliä, ja jokaisella on oma makunsa. Tänne toimme vain muutamia chilikastikkeita maistiaisiksi. Näitä chilejä ei löydy suomalaisista kaupoista, joten toimme ne Meksikosta, Anaya Parodi kertoo.

Teksti ja kuva: Hanna Partanen

Tämä on lyhennelmä jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 21/2021. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!

Avainsanatalanteen helmi meksikolainen ruoka pop up -ravintola Sulkava tacot
Facebook
Edellinen julkaisu

Koronakorvauksia luvassa kunnan työntekijöille – 250 euron summa olisi korvausta koronavuoden aiheuttamasta kuormituksesta

Seuraava julkaisu

Markus Huiskonen lähtee rauhanturvaajaksi Libanoniin - "Ehkä lentokentällä rupeaa vähän jännittämään"

SEURAA MEITÄ

Viimeisin digilehti

HAKU

Lisää ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

TAPAHTUMAKALENTERI

SULKAVAN TAPAHTUMAT

LUETUIMMAT

  • Metsänhakkuuta saarissa, katso kuvat ja videot
  • Järvi-Saimaan kansalaisopisto sai sulkavalaisen rehtorin
  • Sulkavan tapahtumakalenteri
  • Luokkakokous vanhan koulun pihalla
  • Mikkolan luomutilalla avoimet ovet
  • Halpalinna puretaan syksyllä
  • Sulkavaiset järjestetään jälleen
  • Seikkailu-urheilun EM-kisa myös Sulkavalla
  • Mikkolan luomutilalla avoimet ovet
  • Rallilla tuottoisa lypsylehmä

Tuotteet

  • 12 kk DIGILEHTI 72,00 € sis. alv. 10%
  • Digilehti jo voimassaoleville paperilehden kesto- ja vuosikertatilaajillemme 24,00 € sis. alv. 10%
  • 6 kk DIGILEHTI 41,00 € sis. alv. 10%
  • Kestotilaus Digi- ja Paperilehti 10,00 € sis. alv. 10% / kuukausi
  • Kestotilaus Digilehti 6,00 € sis. alv. 10% / kuukausi

Ostoskori


Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n julkaisema paikallislehti.
Y-tunnus 0167229-8
Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003701672298
Välittäjän tunnus: DABAFIHH
Tietosuojaseloste

Hae sivuiltamme

Käy tykkäämässä

Uusimmat

  • Digineuvonta alkoi Sulkavalla 17.9.2025
  • Outo virus iski Sulkavan nuorisoon 17.9.2025
  • Soutumuseosta järjestetään ideointipalaveri 17.9.2025
  • Satojuhlissa riitti väkeä, katsot kuvat ja video 16.9.2025
  • Itä-Suomessa paljon hirvionnettomuuksia 16.9.2025

Pikalinkit

  • Etusivu
  • Uutiset
  • Tilaa lehti
  • Yhteystiedot
  • Digilehti

© Sulkava-lehti • Sulkavan Kotiseutulehti Oy • Y-tunnus 0167229-8

Takaisin ylös