Lappeenrannasta kotoisin oleva restonomi-kokki Sanna Kankaanranta mittailee Kahvila Alinan verhotankoja. Hän alkaa kohta pyörittää omaa kahvilaa Sofia Longan jalanjäljissä. Vaikka yrittäjäksi ryhtyminen kävikin aika yhtäkkisesti, oli Kankaanranta jo ehtinyt miettiä erilaisia yritysvaihtoehtoja.
– Paljon muutakin on ollut mielessä, mutta tämä sattui nyt hyvästi oikeaan aikaan, ja päätin kokeilla.
Palkanlaskijana SV:llä ja K-marketin myyjänä työskennellyt Kankaanranta on muuttanut Sulkavalle työn perässä jo kolme kertaa.
– Kaipa täällä jokin viehättää, en kai minä tänne muuten jatkuvasti muuttelisi. Nyt näyttää siltä, että taidan asettua tänne, Kankaanranta naurahtaa.
Ja vaikka K-marketissa on saanut toimia elintarvikkeiden parissa, on leipominen aina kiinnostanut enemmän.
– Tulihan tuonne K-markettiinkin sitä paistamista, pitsaperjantait ja muut, mutta se oli vain perjantaisin. Itsellä on kuitenkin se halu sinne keittiöön.
Asiakkaille Kankaanranta lupaa jatkaa tutulla linjalla.
– Hyvin samalta pohjalta lähden liikkeelle kuin mitä Sofialla on ollut, ja katson sitten, mihin se muotoutuu.
Teksti ja kuva: Hanna Partanen
Julkaisemme nettisivuillamme lyhyitä pätkiä jutuistamme. Lue juttu kokonaisuudessaan Sulkava-lehden numerosta 39/2020. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!