Kesäsulkavalaiset Riina Linnaila, Jari Laurinkoski ja Saima Laurinkoski piipahtivat torstaina Kahvila-Puoti Alinan terassilla nauttimassa limpparia ja leivonnaisia.
Laukkoskella Pornaisissa asuva perhe kertoi käyvänsä jonkin verran ulkona kahvilla varsinkin kesäisin. Tänä kesänä koronaepidemia kuitenkin herättää tervettä varovaisuutta.
– Käymme pelkästään ulkona ja koitamme välttää sisätiloja. Tähän tulimme sen takia, kun tässä on varjoa, Linnaila totesi.
Ravintolat saivat avata ovensa 1.6. alkaen. Koronarajoituksista huolimatta sulkavalaisravintoloissa ja -kahviloissa kesä on lähtenyt käyntiin varsin vilkkaasti. Edellisvuoteen verrattuna asiakkaita on riittänyt joka paikassa vähintään saman verran tai ehkä jopa enemmänkin.
– On ollut tosi vilkasta siitä asti, kun avasin 4.6. Mietin, miten käy, kun avaan, mutta ei ole yhtään tullut tunnetta, että ihmiset arkailisivat, kertoo Sofia Lonka Kahvila-puoti Alinasta.
– Ihan selkeästi positiivisella mielellä asiakkaat ovat suhtautuneet ravintoloiden avautumiseen. Tervettä järkeä käyttämällä uskaltaa ravintoloissa vierailla, toteaa kartanovastaava Iina Reponen Tiittalan kartanosta, jonka vohvelikahvila avautui kesäkuun puolivälissä ja rantamakasiini on ollut avoinna jo neljänä viikonloppuna.
– Viime vuoden kesäkuuhun verrattuna makasiinilla on ehkä saman verran porukkaa, vohvelikahvila on ollut vilkkaampi, Reponen arvioi.
Myös Kahvila-ravintola Majakasta Lohilahdelta kerrotaan, että asiakkaat ovat olleet innoissaan ravintolan aukeamisesta.
– On pitänyt katsella, ettei 75 prosentin kävijämäärä ylity. Hyvät kelit ovat saaneet tosi paljon porukkaa liikkeelle.
Teksti ja kuva: Tea Ikonen
Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 26/2020. Tilaa lehti täältä!