– Vuonna 1886 perustettiin Sulkavan pitäjään paloapuyhdistys. Tämä ei kuitenkaan tapahtunut aivan kivuttomasti, sillä syynimiehen vaalissa syntyi riita, ja lopulta kokous meni yleiseksi rähinäksi, jossa ei ollut tietoakaan järjestyksestä ja laillisesta muodosta. Juttu meni kuvernöörin käsiteltäväksi ja tuli esiin heti seuraavana vuonna, jolloin samanlainen mellakka toistui, siteerasi kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli professori Timo Vihavaisen taannoin Sulkava menneitä muistellen -Facebook-ryhmässä jakamaa lehtileikettä viime perjantaina järjestetyssä paloaseman harjannostajaisissa.
Ralli totesi, ettei palotoiminta ihan helpolla Sulkavalla alkanut, mutta historia on pitkä.
Kunnanjohtaja Juho Järvenpää muisteli, että tammikuussa valmistuvan paloaseman edeltäjä rakennettiin 1950-luvulla, ja siihen tehtiin lisäosa 1980-luvulla.
– Vanhalla paloasemalla oli asuntoja palomiehille, ja siellä on myös jossain vaiheessa toiminut terveysneuvolaa ja muuta toimintaa. Harjoitettiinpa siellä välillä myös vähän erilaista yrittäjyyden muotoa, kannabiskasvattamoa, Järvenpää kertasi.
Järvenpää totesi, että kunnassa ollaan tyytyväisiä urakoitsijan ripeään toimintaan. Tyytväisiä ollaan myös siihen, että palo- ja pelastustoiminta on pystytty turvaamaan omassa kunnassa.
–Tämä on kunnan kädenojennus: haluamme tarjota pelastustoimelle asianmukaiset tilat. Tärkeä signaali oli myös palosuojelurahastolta saatu 250 000 euron avustus, Järvenpää sanoi.
Myös Etelä-Savon pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Seppo Lokka totesi paloasemahankkeen osoittavan pelastustoimen väelle kunnan ja muun yhteiskunnan arvostusta heitä kohtaan.
– Tällä hetkellä täällä, niin kuin muillakin pienillä paikkakunnilla väki harmaantuu ja muuttoliike on, mitä on, mutta koitetaan kuitenkin pitää peruspalvelua yllä. Tähän maakuntauudistukseenkin liittyen ensihoidon ja pelastustoimen yhteistyö on yksi tavoiteltava asia, jotta saadaan auttavalla tavalla pidettyä läheisyysperiaate, Lokka sanoi.
Lue lisää torstaina 8.11.2018 ilmestyneestä Sulkava-lehdestä!