Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n  julkaisema paikallislehti
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Sulkava-lehti
    • Ilmoita lehdessä
    • Tilaa lehti
    • Osoitteenmuutos
  • Digilehti
    • Oma tili
    • Osta Digilehti
  • Yhteystiedot
Uutiset

Savustuspelletit ovat ruoanlaiton tehopakkauksia

julkaissut Sulkavalehden Toimitus aiheena 26.7.2018

Savustuspelletit ovat suomalainen uutuustuote. Sulkavalainen yrittäjä Kari Auvinen käynnisti savustuspellettien tuotannon toukokuussa. Hän kertoo, että pellettejä on valmistettu siellä täällä Suomessa esimerkiksi talojen lämmitykseen, jolloin käytetty puulaatu on havupuuta. Sen sijaan savustuspellettejä ei ole aiemmin tehty Suomessa. Kyseessä on uutuustuote.

– Savustuspelletit valmistetaan harmaalepästä pellettipuristimella, Auvinen kuvailee valmistusprosessia.

Valmistusprosessin aikana puu tiivistyy rajusti.
– Tiukkaan puristettu pelletti kytee pitempään ja antaa siten makoisat savut ruoanlaittoon.

Yrittäjä on kiertänyt markkinoimassa tuotteita eri tapahtumissa. Uutuustuote kiinnosti kävijöitä Sulkavan Kalamarkkinoillakin, missä Auvisella oli oma markkinakoju savustuspellettien esittelyä varten. Vertailun vuoksi Auvinen oli tuonut kojulle kaksi ämpäriä. Toinen niistä oli täynnä leppälastuja ja se painoi 1 700 grammaa. Toinen ämpäri oli täytetty savustuspelleteillä. Sen paino oli seitsemän ja puoli kiloa.

Leppälastut ajetaan ensin jauhoiksi, joista pelletit puristetaan koneella kasaan. Valmistuksessa ei käytetä lisä- tai sideaineita, ainoastaan vettä.

– On tarkka homma, että saadaan siistiä ja tasalaatuista.

Kaikki muut työvaiheet tehdään käsin. Koska kyseessä on sataprosenttinen luonnontuote, haluttiin myös pakkauksen olevan ekologinen ja täysin muoviton. Neliönmuotoiseen kartonkipakkaukseen mahtuu litra pellettejä. Savustukseen nappuloita tarvitaan reilu puoli desiä kiloa kohden. Pakkauksen pelletit riittävät noin 15 – 20 savustuskertaan.

AvainsanatKari Auvinen Savustus savustuspelletti uusi keksintö uutuustuote
Facebook
Edellinen julkaisu

Kustaa III vieraili Kiikkurannassa

Seuraava julkaisu

Beach-tapahtumassa oli rantakeli

Kesä-Sulkava

Varma kesän merkki! Sulkava-lehden kesälehti eli Kesä-Sulkava 2022 on ilmestynyt. Sitä jaetaan ympäri Sulkavaa koko kesän ilmaiseksi toreilla ja turuilla, kaupoissa ja kahviloissa.
Lue 1.6. 2022 digilehti veloituksetta.

Viikon luetuimmat

  • Viimeisten 7 päivän uutisista:
  • Lohilahtelaisilla oli asiaa ( 186 )
  • Harri Kautonen tarjoaa jälkiruuaksi lettuja ja vadelmia ( 151 )
  • Tykki paukkui risteilyllä ( 107 )
  • Kesäisiä sulkavalaisia näkymiä ( 102 )
  • Ministeri soutaa Sulkavalla ( 75 )

Facebook


Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n julkaisema paikallislehti.
Y-tunnus 0167229-8

Hae sivuiltamme

Käy tykkäämässä

Uusimmat

  • Sulkavalla on nyt kaksi tintamareskia 29.6.2022
  • Ministeri soutaa Sulkavalla 29.6.2022
  • Kesäisiä sulkavalaisia näkymiä 28.6.2022
  • Tykki paukkui risteilyllä 24.6.2022
  • Harri Kautonen tarjoaa jälkiruuaksi lettuja ja vadelmia 23.6.2022

Pikalinkit

  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Tilaa lehti
  • Yhteystiedot
  • Digilehti

© Sulkava-lehti • Sulkavan Kotiseutulehti Oy • Y-tunnus 0167229-8

Takaisin ylös