– Paljonkohan tällaisen annoksen arvo olisi ravintolassa? tiedusteli Esa Repo.
Hän ja toistakymmentä muuta nälkäistä suuta odottelivat pääsyä maistamaan Lohikosken maa- ja kotitalousnaisten kevyiden pääsiäisruokien ruokakurssin tuotoksia. Leena ja Asko Kososen tuvan pöydälle Mikkolanniemelle oli katettu toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä herkkuja piimäpohjaisesta kuhakeitosta kevätrulliin ja lohi-munavoileipäkakkuun. Keittiön puolella ruokailijoita odottivat muun muassa rikotut perunat ja lampaan jauhelihasta valmistetut pihvit sekä karitsan parikyljykset. Aterian kruunasivat tyrnitiramisu ja herkulliset perunaserpentiinit.
– Jossain helsinkiläisravintolassa tämän hinta voi hyvinkin olla nelisen kymppiä, arvioi Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten ja ProAgrian toiminnanjohtaja Kirsi Mutka-Paintola.
Tieto herätti lievän kohahduksen naisjoukossa, jota muutama mies täydensi. Niinpä niin, työ ja raaka-aineet maksavat. Viime tiistaina työn hoitivat Lohikosken Maa- ja kotitalousnaiset, Kirsi Mutka-Paintola toi muut tarvikkeet paitsi kuhan, jonka oli nostanut verkoista ylös Paavo Immonen, ja lampaanlihan, joka oli peräisin Heidi Kososen lampolasta.
Kirsi Muotka-Paintolan mukaan tiistain ruokakurssi Mikkolanniemellä oli järjestetty aika pitkälti paikallisten toiveiden mukaan.
– Toivottiin pääsiäiseen perustuvia ruokia, karitsaa ja kaaliruokia, mutta kaaliruokia ei nyt juuri tehty, koska tässä vaiheessa vuotta kaali ei enää ole parhaimmillaan.
Lue koko juttu torstaina 22.3.2018 ilmestyneestä Sulkava-lehdestä!