Kuva: Tom Hagelberg
Järvi-Saimaan Palvelut on käynnistänyt kilpailun, jossa etsitään hyviä ehdotuksia kestävän ruokajärjestelmän kehittämiseksi Järvi-Saimaan alueelle.
Järvi-Saimaan alue pääsi aiemmin syksyllä mukaan yhtenä neljästä alueesta Sitran rahoittamaan alueellisen kestävän ruokajärjestelmän kehittämishankkeeseen. Hankkeessa pyritään luomaan alueelle taloudellisesti kannattava ja ekologisesti kestävä ruokajärjestelmä, joka huomioi koko ruokaketjun sen tuotannosta jalostuksen, kaupan ja kulutuksen kautta hävikkiin ja jätteisiin saakka. Ruokajärjestelmä kasataan kokeilemalla.
– Lähdemme liikkeelle käytännön tasolta kokeiluilla. Ei niin, että kehitetään joku teoria ja hiotaan sitä, vaan lähdemme suoraan toteuttamaan, kertoo kehittämispäällikkö Simo Kaksonen Järvi-Saimaan Palveluista.
Kokeiluja haetaan kaikille avoimen kilpailun kautta. Siihen voi osallistua niin yritys, yhteisö, kunta kuin yksityinen henkilö. Kokeiluille voi hakea 300-1500 euroa toteuttamisrahaa. Kokeilut voivat olla eri kokoisia, kunhan ne edistävät järvisaimaalaisen ruokajärjestelmän kasaamista.
Lue koko juttu torstaina 14.12.2017 ilmestyneestä Sulkava-lehdestä!