Harri Kautonen grillaa broilerin rintafileitä mökillään Sulkavan Karjulanmäellä Varmavirran rannassa. Jälkiruuaksi on lettuja ja vadelmia.
Kautonen antaa kylmän valkosipulituorejuustokastikkeen reseptin. Broilerin ja terävänmakuisen kastikkeen kanssa tarjotaan kasvisvartaita. Vartaissa on kesäkurpitsaa, paprikaa ja maissia.
Kasvisvartaita sivellään grillaamisen aikana öljyllä, jossa on suolaa ja pippuria. Näin saadaan kasviksiin kaunis kiilto ja suola pintaan.
Kautonen haluaa antaa helpon kastikereseptin, jossa kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kaupoissa on monipuolinen valikoima marinoituja broilereita.
Teksti ja kuva Minna-Liisa Riestola
Luit juuri lyhyen otteen Sulkava-lehden jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 25/2022.
Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!