Eduskunta hyväksyi maanantaina lain kolme viikkoa kestävästä ravintolasulusta, jolla pyritään estämään koronavirusepidemian nopea kiihtyminen ja tartuttavampien virusmuunnosten yleistyminen.
Ravintolasulku alkoi tiistaina sulkien ravintolat koronaviruksen kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilta alueilta. Myös Sulkavan ravintolat joutuivat sulkemaan ovensa 28.3. asti.
Sulkavalaisravintoloitsijoita tilanne harmittaa, vaikka sululle ymmärrystäkin löytyy.
– Kyllähän tämä aika kohtuuttomalta tuntuu meidän kohdallamme. Yleisesti ymmärrän ravintolasulun, mutta ehkä kannattaisi asiaa tarkastella paikkakunnittain, toteaa Motelli-Ravintola Muikkukukon yrittäjä Jenni Auvinen.
Ulosmyynti ravintoloissa olisi mahdollista sulunkin alettua, mutta Auvinen ei usko sen kannattavan. Hän aikoo miettiä asiaa uudelleen, mikäli sulku jatkuu kauemmin kuin kolme viikkoa.
Lounasravintola Pijoissa ovet olivat auki vielä maanantaina. Sulun alettua Pijoissa alettiin kokeilla ruuan ulosmyyntiä.
– Kokeilemme lounasta take awaynä maanantaista perjantaihin kello 11–14 välisenä aikana ja viikonloppuna vain pizzaa, toteaa ravintolayrittäjä Kati Asikainen.
Kahvila-Puoti Alinan yrittäjä Sanna Kankaanranta on valmistautunut sulkuun sopimalla muutaman yrityksen kanssa ruokien viemisestä niihin. Varsinaista ruuan ulosmyyntiä Kankaanranta ei kuitenkaan aio tehdä, sillä hän epäilee, ettei se tulisi kannattamaan.
– Kaikillehan tämä on yhtä ikävä tilanne. Ärsyttävää, mutta ymmärrettävää.
Lohilahden Kahvila-ravintola Majakasta ravintolasulkua ei haluttu kommentoida.
Teksti: Tea Ikonen
Kuva: Sulkava-lehden arkisto
Tämä on lyhennelmä jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 10/2021. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!