Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n  julkaisema paikallislehti
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Sulkava-lehti
    • Ilmoita lehdessä
    • Tilaa lehti
    • Osoitteenmuutos
  • Digilehti
    • Oma tili
    • Osta Digilehti
  • Yhteystiedot
Uutiset/Vapaa-aika

Sulkavalle puuhataan rekorinkiä – ”Minua rekoringissä kiinnostaa se, että saisi puhdasta ja paikallista lähiruokaa ja suoraan tuottajalta”

julkaissut Sulkavalehden Toimitus aiheena 2.12.2020

Sulkavalle on syntymässä rekorinki. Hanke käynnistyi, kun Taina Huiskonen kysäisi Facebookissa, olisiko sulkavalaisilla kuluttajilla kiinnostusta lähteä rinkiin mukaan.

– Ajatus herätti paljon keskustelua, ja moni ilmoittautui jo mukaan. Nyt suunnittelemme, että tammi–helmikuu voisi olla hyvä aika rekoringin perustamiselle.

Rekorinki on vapaamuotoinen ja rekisteröimätön, joten perustamiskokoukseen ei välttämättä tarvitse kaikkien tulla.

– Rekorinki ei ole yhdistys vaan Facebook-ryhmä, jonne kuka tahansa voi tulla kauppiaaksi tai ostajaksi. Kukaan ei tipu minkään ulkopuolelle, vaikka ei perustamiskokoukseen pääsisikään.

Rekoringin toimintaperiaate on saattaa yhteen lähiruoan tuottajia ja kuluttajia, joita lähiruoan ostaminen kiinnostaa. Etelä-Savossa rekorinkejä toimii tällä hetkellä ainakin Puumalassa, Juvalla, Mikkelissä, Pertunmaalla, Mäntyharjussa ja Savonlinnassa.

Tuottajat ilmoittavat ryhmään, mitä tuotteita heillä olisi tarjolla, ja ostajat varaavat ja maksavat tilauksensa. Yhdessä sovittuna päivänä tuottajat sitten tuovat myymiään tuotteita sovittuun paikkaan, josta ostajat ne voivat hakea.

– On tärkeää, että jakopäiväksi löydetään päivä, joka sopii sekä tuottajille että kuluttajille.

Huiskonen arvelee, että kesällä jakopäiviä voisi olla vaikka kahden viikon välein, kun taas talviaikaan voi riittää kerran kuukaudessa.

Maksutavan määrittää jokainen tuottaja itse.

– Monissa rekoringeissä tuottajat vaativat etukäteismaksua tilille, tai sitten he ottavat vastaan käteistä tai korttimaksua jakotilanteessa. Jakotilanteessa ei kuitenkaan enää myydä, vaan kaiken myynnin on tapahduttava ennakkoon.

Teksti ja kuva: Hanna Partanen

Julkaisemme nettisivuillamme lyhyitä pätkiä jutuistamme. Lue juttu kokonaisuudessaan Sulkava-lehden numerosta 49/2020. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!

Avainsanatlähiruoka Rekorinki Sulkava
Facebook
Edellinen julkaisu

Vekaransalmen silta on vuoden silta - "Se oli onnistuminen monella osa-alueella"

Seuraava julkaisu

Kaipaatko lisää joulufiilistä? Sulkavan joulupuodeista ja jouluisesta vohvelikahvilasta sitä löytyy!

Facebook


Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n julkaisema paikallislehti.
Y-tunnus 0167229-8

Hae sivuiltamme

Käy tykkäämässä

Uusimmat

  • Oppilaiden tukiopetus puhutti koulussa 31.1.2023
  • Sulkavaa lautaselle 27.1.2023
  • Sulkava tyrmää litium-kaivoksen 25.1.2023
  • Kotihoidon kriisi väistänyt Sulkavaa 24.1.2023
  • Mies joka haettiin avannosta 20.1.2023

Pikalinkit

  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Tilaa lehti
  • Yhteystiedot
  • Digilehti

© Sulkava-lehti • Sulkavan Kotiseutulehti Oy • Y-tunnus 0167229-8

Takaisin ylös