Ravintoloitsija Kati Asikaisella on ollut touhukas viikko. Tai oikeastaan kokonainen vuosi. Ensin hän auttoi Ravintola Alanteen uuteen nousuun ja luotsasi sitä uuden yrittäjän johdolla läpi koronakesän. Kun ravintola jäi talvitauolle, ei nainen jäänyt toimettomaksi, vaan päätti perustaa oman ravintolan, jonka sisustusta hän on tällä viikolla laittanut uusiksi.
– Aivan valtava työ tehtiin tuon Alanteen kanssa nyt kesällä. Sitä rakennettiin niin tunteella, että saatiin asiakkaat käymään ja oppimaan siihen, että myös viikonloppuna voi saada Sulkavalla hyvää ruokaa. En vain nyt kehtaa antaa periksi, naurahtaa Asikainen.
Kun kunnanviraston alakerran ravintolatila sitten vapautui edellisiltä vuokralaisilta, päätti Asikainen tarttua haasteeseen.
– Sen sijainti on niin loistava. Olisin varmasti katunut pitkän aikaa, jos en olisi nyt salamana toiminut.
Mukaan Alanteesta hän sai tutun henkilökunnan.
– Arolan Ritva oli meillä kokkina siellä, ja sama kokki jatkaa nyt. Päivi Lindström on tarjoilijana ja asiakaspalvelijana. Minä toimin yrittäjänä ja jokapaikan höylänä.
Nyt ravintolassa on käynnissä pieni pintaremontti.
– Ei mitään radikaalia. Kalusteet on tilattu ja koneet ostettu. Tyyli tulee olemaan tunnelmallinen ja tummasisustainen; viihtyisä mutta ei kuitenkaan synkkä. Isänpäivänä alkaa olla valmista, ja voimme kutsua asiakkaita syömään.
Ravintolasta hän aikoo tehdä lounasravintolan, jossa on bistromainen tunnelma.
– Meillä on kotilounas joka päivä, myös viikonloppuisin. Tarjolla tulee olemaan myös pitsoja, burgereita ja pieni à la carte -lista, mitä sitten aina päivitellään tarpeen vaatiessa ja kausien mukaan.
Lisäksi ravintolan toimintaan kuuluu tietenkin pitopalvelu.
– Toimitamme pitopalvelun synttäreille ja pikkujouluihin ja kaikkiin perhejuhliin, vietetäänpä niitä paikan päällä tai jossain muualla.
Kahvilapuolelle on tilattu asianmukaiset kahvilalinjaston laitteet.
– Tarjolla on tietysti itse leivottua suolaista ja makeaa, kuten pullaa, viineriä, kakkuja ja suolaisia piiraita, mitä nyt kahvilavitriinissä myydään.
Teksti ja kuva: Hanna Partanen
Julkaisemme nettisivuillamme lyhyitä pätkiä jutuistamme. Lue juttu kokonaisuudessaan Sulkava-lehden numerosta 45/2020. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!