Hallitus on antanut ravintoloille luvan avata ovet kesäkuun 1. päivästä lähtien, mutta lisäohjeiden antaminen rajoituksista on venynyt, ja eilen tiistaina lehden mennessä painoon ravintoloitsijat olivat vielä helisemässä. Toiveissa on, että Sulkavallakin moni paikka avautuisi jo kesäkuun alusta.
Sulkavalla ravintoloitsijat ovat työn touhussa valmistelujen kanssa, vaikka ihmettelevätkin hallituksen linjausten epäselvyyttä ja lisäohjeiden viipymistä.
– Tarkoitus on tietenkin avata ravintola heti kesäkuun alusta, mutta tässä kohti meillä ei ole mitään selkeää ohjeistusta, että mitä tämä ravitsemusliikkeiden asteittainen avaaminen käytännössä tarkoittaa, pohtii Ravintola Muikkukukon yrittäjä Jenni Auvinen.
Art Deco -ravintolan ravintolapäällikkö Kati Asikainen kertoo, että ravintola on tarkoitus avata 1.6., jos mitään ihmeellistä ei tapahdu. Avajaisten toteuttamistapa on vielä kysymysmerkki.
– Toki ne pidetään, sehän on selvä. Tehdään niissä puitteissa, missä on turvallista.
Asikainen on varautunut lisäämään väljyyttä ruokasaliin ja terassille.
– Seisovaa pöytääkään ei varmaan nyt alkuun tule. Varovasti aloitellaan ja kuulostellaan. Saisi tulla selkeämmät ohjeet siitä, millaista ruokaa saa tarjoilla ja missä muodossa.
Teksti ja kuva: Hanna Partanen
Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 21/2020. Tilaa lehti täältä.