Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n  julkaisema paikallislehti
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Sulkava-lehti
    • Ilmoita lehdessä
    • Tilaa lehti
    • Osoitteenmuutos
  • Digilehti
    • Oma tili
    • Osta Digilehti
  • Yhteystiedot
Uutiset

Lohikosken maa- ja kotitalousnaisten lähiruokakurssilla kokattiin kevyitä eväitä pääsiäiseen

julkaissut Sulkavalehden Toimitus aiheena 22.3.2018

– Paljonkohan tällaisen annoksen arvo olisi ravintolassa? tiedusteli Esa Repo.

Hän ja toistakymmentä muuta nälkäistä suuta odottelivat pääsyä maistamaan Lohikosken maa- ja kotitalousnaisten kevyiden pääsiäisruokien ruokakurssin tuotoksia. Leena ja Asko Kososen tuvan pöydälle Mikkolanniemelle oli katettu toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä herkkuja piimäpohjaisesta kuhakeitosta kevätrulliin ja lohi-munavoileipäkakkuun. Keittiön puolella ruokailijoita odottivat muun muassa rikotut perunat ja lampaan jauhelihasta valmistetut pihvit sekä karitsan parikyljykset. Aterian kruunasivat tyrnitiramisu ja herkulliset perunaserpentiinit.

– Jossain helsinkiläisravintolassa tämän hinta voi hyvinkin olla nelisen kymppiä, arvioi Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten ja ProAgrian toiminnanjohtaja Kirsi Mutka-Paintola.

Tieto herätti lievän kohahduksen naisjoukossa, jota muutama mies täydensi. Niinpä niin, työ ja raaka-aineet maksavat. Viime tiistaina työn hoitivat Lohikosken Maa- ja kotitalousnaiset, Kirsi Mutka-Paintola toi muut tarvikkeet paitsi kuhan, jonka oli nostanut verkoista ylös Paavo Immonen, ja lampaanlihan, joka oli peräisin Heidi Kososen lampolasta.

Kirsi Muotka-Paintolan mukaan tiistain ruokakurssi Mikkolanniemellä oli järjestetty aika pitkälti paikallisten toiveiden mukaan.

– Toivottiin pääsiäiseen perustuvia ruokia, karitsaa ja kaaliruokia, mutta kaaliruokia ei nyt juuri tehty, koska tässä vaiheessa vuotta kaali ei enää ole parhaimmillaan.

Lue koko juttu torstaina 22.3.2018 ilmestyneestä Sulkava-lehdestä!

AvainsanatEsa Repo Kirsi Mutka-Paintola lähiruoka lammasruoka Lohikosken maa- ja kotitalousnaiset Mikkonlanniemi pääsiäinen tiramisu voileipäkakku
Facebook
Edellinen julkaisu

Nukketeatteri Sananjalka vieraili Sulkavan yhtenäiskoululla

Seuraava julkaisu

Ovet-valmennus antoi tukea omaishoitajuuteen - omaishoitajaksi voi joutua kuka tahansa

Facebook


Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n julkaisema paikallislehti.
Y-tunnus 0167229-8

Hae sivuiltamme

Käy tykkäämässä

Uusimmat

  • Kuusen salakaato harmittaa 21.3.2023
  • Vapaus vihdoin edessä 13.3.2023
  • Oona ja Anna valmiina puolustukseen 8.3.2023
  • Työpaikka kuin lottovoitto 2.3.2023
  • Tiittalan kartanossa suuret uudistukset 27.2.2023

Pikalinkit

  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Tilaa lehti
  • Yhteystiedot
  • Digilehti

© Sulkava-lehti • Sulkavan Kotiseutulehti Oy • Y-tunnus 0167229-8

Takaisin ylös