Ravintola muuntautuu Mustafa Tangazoglun ja Ekrem Aktasin huomassa pizza- ja kebabravintolaksi.
Jenna Olin
Ravintola Muikkukukko saa lokakuun alussa uudet yrittäjät ravintola- ja majoitustoimintaansa, kun Tuusulassa asuvat Mustafa Tangazoglu ja Ekrem Aktas vuokraavat toimitilat käyttöönsä.
Motellin majoitustoiminta jatkaa toimimista normaalisti. Motellissa on kymmenen kahden hengen huonetta. Kaikki aiemmin tehdyt varaukset säilyvät voimassa.
Muikkukukko muuntautuu uusien yrittäjien ohjaksissa pizza- ja kebabravintolaksi. Pizza- ja kebabvalikoiman lisäksi menusta löytyy burgereita, leikkeleitä ja kanaleikkeleitä. Arkisin lounasaikaan on kello 14 saakka tarjous, johon kuuluu salaattipöytä, juoma ja kahvi. Salaattipöytä palvelee myös muina aikoina normaaliin hintaan.
Jatkossa Muikkukukko on auki viikon jokaisena päivänä. Arkiviikolla suljetaan kello 21 aikaan. Viikonloppuisin ruokaa saa kello 22 asti, mutta baari palvelee kello 02 saakka.
Tangazoglu ja Aktas aikovat pitää myös karaokeiltoja ja livemusiikkia Muikkukukossa kerran tai kahdesti kuukaudessa. Erikoisiltoina baaria pidetään mahdollisesti avoinna kello 04 asti.
Suositusta pubivisasta uusilla yrittäjillä ei ole tietoa, mutta Tangazoglu sanoo kaiken olevan mahdollista.
Ammattitaitoa ravintola-alalta
Molemmilla yrittäjällä on pitkä tausta ravintola-alalla. Tangazoglu on pyörittänyt omaa ravintolaa niin Pihtiputaalla kuin Vantaallakin. Myös Aktas on toiminut aiemmin ravintola-alan yrittäjänä pääkaupunkiseudulla. Lisäksi he ovat molemmat olleet työtekijöinä toistensa ravintoloissa.
– Aina kun meillä on ollut ravintola, ei ole ollut mitään ongelmia. Uskomme, että ihmiset löytävät meidän luo, Tangazoglu sanoo.
Sekä Tangazoglu että Aktas ovat alun perin kotoisin Turkista. Tangazoglu on asunut Suomessa jo 15 vuoden ajan ja Aktas lähemmäs 25 vuotta.
Tangazoglu tunnustaa viihtyvänsä pienissä kylissä paremmin kuin suurissa kaupungeissa. Siksi hän alkoikin etsimään ravintolaa, jossa voisi harjoittaa liiketoimintaansa. Ilmoitus Muikkukukosta löytyi internetin välityksellä.
– Olen ollut aiemmin yrittäjänä Pihtiputaalla. Kun tulin yrittäjäksi Vantaalle, huomasin, että pienessä kylässä on parempi olla yrittäjänä, Tangazoglu perustelee ratkaisua alkaa yrittäjäksi Sulkavalla.
– Kaupungissa ihmiset eivät tunne yrittäjiä, mutta pienessä kylässä kaikki on helpompaa. Ihmiset tuntevat meidät ja auttavat kaikissa asioissa. Jos jotain tapahtuu, he tulevat kertomaan, mikä on ongelma tai mikä on hyvää, Tangazoglu jatkaa.
Lisäksi Tangazoglu huomasi, että Sulkavalla ei ole ennestään pizza- ja kebabravintolaa.
– Ajattelin, että olisi hyvä, jos perustaisimme Sulkavalle pizza- ja kebabravintolan. Kaikille vain tervetuloa ravintolaan, Tangazoglu toivottaa.
Muutto ei vielä suunnitelmissa
Sulkava ja Itä-Suomi eivät ole tuttua seutua yrittäjille entuudestaan.
– En ole ikinä ollut siellä ennen. Kävin katsomassa kaksi tai kolme kertaa liiketilaa. Sulkava vaikutti hienolta paikalta. Se on ehkä vähän pienempi kuin Pihtipudas, mutta kiva paikka. Pidän siitä, että on rauhallista. En tykkää kaaoksesta, Tangazoglu kuvailee.
Sulkavalle yrittäjät eivät ainakaan vielä yrittäjyyden alkutaipaleella aio muuttaa.
– Teemme niin, että joka toinen viikko yksi meistä on Sulkavalla, joka toinen viikko toinen. Vaihdamme koko ajan. Ehkä kesällä tulee kiire ja silloin olemme kaikki töissä, Tangazoglu ennakoi.
Muikkukukon nykyinen yrittäjä Johanna Juuti perehdyttää uudet yrittäjät ravintolan toimintaan ja on luvannut auttaa baarissa, jos tarve tulee. Lisäksi Muikukukossa on työskennellyt tarvittaessa töihin kutsuttava työntekijä, jonka uudet yrittäjät saattavat työllistää, jos he tarvitsevat lisätyövoimaa.
Entä jos liiketoiminta alkaa sujumaan, onko muutto silloin edessä?
– En osaa sanoa. Pitää puhua vaimon kanssa asiasta, Tangazoglu naurahtaa.
– Tyttäreni ovat aloittaneet koulun, ja he eivät ehkä halua muuttaa muualle, kun Tuusulassa on paljon kavereita, hän lisää.