Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n  julkaisema paikallislehti
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Sulkava-lehti
    • Ilmoita lehdessä
    • Tilaa lehti
    • Osoitteenmuutos
  • Digilehti
    • Oma tili
    • Osta Digilehti
  • Yhteystiedot
Henkilöt/Uutiset

Juustoherkkua Rahkolasta maailmalle

julkaissut Sulkavalehden Toimitus aiheena 1.6.2022

Miettilän tilalla valmistettiin juustoleipää vuodesta 1994 lähtien maatalouden sivuelinkeinona oman karjan maidosta.

Lopulta piti tehdä päätös, mihin suuntaan yritystä ruvetaan kehittämään.

– Toiminta ilman vierasta työvoimaa oli siinä määrin raskasta ja kuluttavaa, muistelee yrittäjä Osmo Miettinen.

Ja päätös oli että lehmät – joita oli ollut parikymmentä, saivat lähteä. Iso laajennussijoitus juustolaan tehtiin vuonna 2000 luvun alussa, mistä lähtien juustoleivän tuotanto on ollut pääelinkeinona, antaen leipää myös palkatuilla työntekijöille.

– Katsoimme että se oli kuitenkin pienempi investointi kuin alkaa ajanmukaista navettaa rakentaa.

Pellot annettiin vuokralle.

Teksti : Jukka Ahonen

Kuva: Osmo Miettinen

Luit juuri lyhyen otteen Sulkava-lehden jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 22/2022. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!

Avainsanatjuustoleipä lähiruoka leipäjuusto Miettilän Juustola Osmo Miettinen Rahkola
Facebook
Edellinen julkaisu

Eläkeliiton Lohilahden yhdistys täytti 50 vuotta

Seuraava julkaisu

Kesä-Sulkava on täällä taas!

Facebook


Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n julkaisema paikallislehti.
Y-tunnus 0167229-8

Hae sivuiltamme

Käy tykkäämässä

Uusimmat

  • Oppilaiden tukiopetus puhutti koulussa 31.1.2023
  • Sulkavaa lautaselle 27.1.2023
  • Sulkava tyrmää litium-kaivoksen 25.1.2023
  • Kotihoidon kriisi väistänyt Sulkavaa 24.1.2023
  • Mies joka haettiin avannosta 20.1.2023

Pikalinkit

  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Tilaa lehti
  • Yhteystiedot
  • Digilehti

© Sulkava-lehti • Sulkavan Kotiseutulehti Oy • Y-tunnus 0167229-8

Takaisin ylös