Miettilän tilalla valmistettiin juustoleipää vuodesta 1994 lähtien maatalouden sivuelinkeinona oman karjan maidosta.
Lopulta piti tehdä päätös, mihin suuntaan yritystä ruvetaan kehittämään.
– Toiminta ilman vierasta työvoimaa oli siinä määrin raskasta ja kuluttavaa, muistelee yrittäjä Osmo Miettinen.
Ja päätös oli että lehmät – joita oli ollut parikymmentä, saivat lähteä. Iso laajennussijoitus juustolaan tehtiin vuonna 2000 luvun alussa, mistä lähtien juustoleivän tuotanto on ollut pääelinkeinona, antaen leipää myös palkatuilla työntekijöille.
– Katsoimme että se oli kuitenkin pienempi investointi kuin alkaa ajanmukaista navettaa rakentaa.
Pellot annettiin vuokralle.
Teksti : Jukka Ahonen
Kuva: Osmo Miettinen
Luit juuri lyhyen otteen Sulkava-lehden jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 22/2022. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!