Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n  julkaisema paikallislehti
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Sulkava-lehti
    • Ilmoita lehdessä
    • Tilaa lehti
    • Osoitteenmuutos
  • Digilehti
    • Oma tili
    • Osta Digilehti
  • Yhteystiedot
Uutiset

Mummotaidot kunniaan

julkaissut Sulkavalehden Toimitus aiheena 28.4.2022

Metsäasiantuntija Kati Seppänen pohtii, että heidän tilallaan kotivaraa on varmaan ainakin puoleksi vuodeksi.

– Emme ole omavaraisia, koska ostamme kaupasta esimerkiksi maitotuotteita, mutta olemme omavaraisempia kuin moni muu.
Koivumäen tilalla on viisi pakastinta, omat lihalle, marjoille ja mehulle.

Tila on Seppäsen miehen kotitila. Se on nykyisin kasvinviljelytila, jossa viljellään vuodessa satoja tonneja ohraa, ruista, kauraa, vehnää ja palkokasveja. Lihakarja laitettiin pois 14 vuotta sitten.
– Silloin kun meillä oli lihakarjaa, tein jauhelihakeittoa itse tuotetusta lihasta. Perunat, porkkanat, sipulit ja persiljat olivat omasta maasta. Kyllä huomasi eron. Kaikki oli maukkaampaa ja parempaa kuin kaupasta ostettu.

Teksti ja kuva: Minna-Liisa Riestola

Luit juuri lyhyen otteen Sulkava-lehden jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 17/2022. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!

 

Facebook
Edellinen julkaisu

Pienessä työyhteisössä työ on monipuolisempaa

Seuraava julkaisu

Musiikkiharrastus tuo yhteisön

Facebook


Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n julkaisema paikallislehti.
Y-tunnus 0167229-8

Hae sivuiltamme

Käy tykkäämässä

Uusimmat

  • Oppilaiden tukiopetus puhutti koulussa 31.1.2023
  • Sulkavaa lautaselle 27.1.2023
  • Sulkava tyrmää litium-kaivoksen 25.1.2023
  • Kotihoidon kriisi väistänyt Sulkavaa 24.1.2023
  • Mies joka haettiin avannosta 20.1.2023

Pikalinkit

  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Tilaa lehti
  • Yhteystiedot
  • Digilehti

© Sulkava-lehti • Sulkavan Kotiseutulehti Oy • Y-tunnus 0167229-8

Takaisin ylös