Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n  julkaisema paikallislehti
  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Sulkava-lehti
    • Ilmoita lehdessä
    • Tilaa lehti
    • Osoitteenmuutos
  • Digilehti
    • Oma tili
    • Osta Digilehti
  • Yhteystiedot
Uutiset

Jouluruoista kehkeytyy uusioherkkuja

julkaissut Sulkavalehden Toimitus aiheena 15.12.2021

Joulunviettoon kuuluu tyypillisesti runsaat pöydän antimet, joilla herkutellaan läpi joulunpyhien. Martoilta löytyy kymmeniä reseptejä, joiden avulla joulun ruokahävikkiä voi pienentää.

– Kun jouluruoat alkavat kyllästyttää, niistä voi valmistaa uusia ruokalajeja ja näin ylijäämäkin käytetään hyödyksi, sanoo Sulkavan Marttojen puheenjohtaja Tarja Qvintus.

Joulukinkun käyttö hernekeitossa, suolaisissa piirakoissa ja pitsoissa on laajalti tiedossa.

– Kinkusta ja rosollista saa helpon gratiinin uunissa. Gratiinikastike syntyy piparjuurituorejuustosta, maidosta, kananmunien valkuaisvaahdosta ja juustoraasteesta. Ripaus mustapippuria ja gratinoidaan noin 200-asteisessa uunissa reilun vartin verran.

Teksti ja kuva: Sofia Flygare

Luit juuri lyhyen otteen Sulkava-lehden jutusta. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 50/2021. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!

AvainsanatJouluruoat Sulkavan Martat Tarja Qvintus
Facebook
Edellinen julkaisu

Yrittäjyyslukio vieraili Espanjassa

Seuraava julkaisu

Sulkava valmistautuu soteuudistukseen

Facebook


Sulkavalla ilmestyvä Sulkavan Kotiseutulehti Oy:n julkaisema paikallislehti.
Y-tunnus 0167229-8

Hae sivuiltamme

Käy tykkäämässä

Uusimmat

  • Vauvat hengasivat yhtenäiskoululla 7.2.2023
  • Oppilaiden tukiopetus puhutti koulussa 31.1.2023
  • Sulkavaa lautaselle 27.1.2023
  • Sulkava tyrmää litium-kaivoksen 25.1.2023
  • Kotihoidon kriisi väistänyt Sulkavaa 24.1.2023

Pikalinkit

  • Etusivu
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Kulttuuri
  • Tilaa lehti
  • Yhteystiedot
  • Digilehti

© Sulkava-lehti • Sulkavan Kotiseutulehti Oy • Y-tunnus 0167229-8

Takaisin ylös