Ryhmä Sulkavan yhtenäiskoulun kotitalouden valinnaisryhmäläisiä voitti keväällä valtakunnallisen ruokavisan. Sen kunniaksi visan sponsorina toiminut Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto palkitsi
voittajat S-ryhmän lahjakorteilla.
– Yleensä palkintona on ollut, että pääsee tutustumaan alkutuotantoon, maatilalle, mutta tämä korona ryökäle sotki taas asiat, niin kuin kaiken muunkin. Todettiin sitten, että kaikista yksinkertaisinta se on, kun me annetaan teille lahjakortit, totesi MTK Sulkavan yhdistyksen puheenjohtaja Katri Nissinen.
Hän ja yhdistyksen sihteeri Hannu Auvinen piipahtivat viime torstaina luovuttamassa lahjakortit ruokavisan voittaneille Ancela Blomerukselle, Eliina Hintsaselle, Aini Tissarille, Suvi Vehomäelle, Piitu Lampilehdolle, Janna Hämäläiselle ja Julia Ruottiselle. Nissinen kehotti nuoria tutustumaan joutsenmerkkeihin, avainlippuihin ja muihin tuotteiden merkintöihin lahjakortteja käytettäessä.
– Toivomme, että te katselette siellä kaupassa vähän niitä etikettejä ja muita tekstejä: ovatko ne mahdollisesti kotimaisia, lähellä tuotettuja, paikallisia tuotteita vai jotain muuta.
Lahjakortit lahjoitti keskusliitto, mutta myös MTK Sulkavan yhdistys halusi muistaa voittajia.
– Te olette nuoria ja kohta kaikki opiskelemaan lähdössä. Hankimme teille kotimaiset kattilasarjat, joista toivottavasti on teille iloa jatkossakin. Pääsette sitten jatkamaan voittoisaa kokkailua, Nissinen totesi.
Joka vuosi järjestettävän ruokavisan teemana oli kestävä kouluruokailu, ja finaalitehtävänä oli suunnitella viikon kouluruokalista vuodelle 2030. Sulkavalaisilla se koostui lehtikaaliletuista järvikalatäytteellä, yrttibroilerista, riistapullista, uuniperunoista sekä lohikeitosta. Kouluruokalistan suunnittelussa piti huomioida kouluruokailua koskevat säädökset sekä perustella, miten annetut ohjeistukset näkyvät viikon ruokalistassa.
Teksti ja kuva: Tea Ikonen
Tämä juttu on lyhennelmä. Lue koko juttu Sulkava-lehden numerosta 49/2020. Tilaa lehti täältä tai osta digiversio!