Viime viikolla Kissankellon keittiö ja asukkaat saivat pienen tuulahduksen Espanjasta. Kolmen päivän ajan keittiössä kuului iloinen espanjankielinen puheensorina ja ruokalistakin sai hieman uudenlaista kosketuspintaa.
Tiistaina tuli tieto, että tällainen mahdollisuus olisi ja jo keskiviikkona kolme espanjalaista kokkia saapui keittiöömme, kertoi ravitsemuspäällikkö Minna Hakulinen Järvi-Saimaan palveluista.
Vaikka vierailu tuli lyhyellä varoitusajalla, niin kaikki saatiin hyvin hoidettua.
– Vieraat saapuivat keskiviikkona ja aloittivat tutustumalla keittiöön ja katselemalla ympärilleen. Torstaina he tutustuivat kouluruokailuun ja tekivät Kissankellon asukkaille illallisen. Illalliseen kuului varsinainen ruoka sekä jälkiruoka. He myös itse leipoivat. Perjantaina he valmistivat koululaisille ja päiväkotilaisille lohikeiton, kertoi Hakulinen kolmen päivän ohjelmasta.
Kielitaito ei ollut ongelma
Espanjalaiset vieraat eivät puhuneet sanaakaan englantia, eivätkä keittiön työntekijät espanjaa. Yhteistä kieltä ei siis ollut, mutta se ei haitannut menoa. Kommunikaatio sujui hyvin. Google-kääntäjä oli ahkerassa käytössä.
– Koskaan aikaisemmin en ole kännykkää työssäni käyttänyt, mutta nyt oli ensimmäinen kerta. Tämä on ollut meille ihana kokemus. Vastaavaa ei ole vielä ollut 30 vuoden aikana, kertoi Hakulinen.
Espanjalaiset vieraat viihtyivät Sulkavalla hyvin. Pieni kirkonkylä marraskuussa ei ehkä anna oikeaa kuvaa Suomesta, mutta he nauttivat.
– Pidimme todella paljon maisemista, ihmisistä ja kunnioituksesta, joka teillä on keskenänne. Olen tuntenut itseni perheenjäseneksi, kertoi Javier.
– Täällä kaikki on ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Olen tuntenut itseni perheenjäseneksi, kiitos kaikesta, totesi Jesus.
Luo lisää 29.11.2018 ilmestyneestä Sulkava-lehdestä